Leírás
A francia konyha fűszere. Erősen ánizs illatú, hidegtűrő növény.
További információk a termékképeinken a tasak elején és hátulján találhatók!
Új és már gyakorlott kertészeknek is bátran ajánljuk témába illő könyveinket. KATT IDE
Fűszerkert: A zamatos, ízletes ételeknek elengedhetetlen kelléke a friss fűszernövény. Ha van egy kis kertünk vagy erkélyünk, bátran készítsünk fűszerkertet. Nagyobb erkélyládát, vagy dézsát is beültethetünk fűszernövényekkel. A kertnek egy olyan részére tervezzük az ágyást, ahol sok napsütés és meleg éri a növényeket, hiszen a legtöbb fűszernövény mediterrán vidékről származik, így fontos a napsütés a megfelelő fejlődéshez.
Tipp:
1. A fűszernövényeket (gyógynövényeket) téli eltevésre röviddel a virágzás előtt, rögtön a harmat felszáradása után, a kora reggeli órákban vágjuk le. Ezután levegős, árnyas helyen szárítsuk, mert tűző napfényen az értékes illóolajok veszendőbe mennek.
2. A friss fűszernövényt mindig csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsuk vagy vágjuk az ételbe, mert így megőrzi táp- és vitamintartalmát.
3. A fűszernövényeket soha ne vágjuk túl apróra.
Tárkonyecet: A tárkonyt folyóvíz alatt jó alaposan mossuk meg, majd helyezzük el az üvegben és öntsünk rá 10%-os ecetet. Ezután zárjuk le az üveget és tegyük sötét helyre. A tárkonyecet felhasználható bableveshez, főzelékekhez, és salátákhoz is.
Olaszos fűszerolaj: Egy szép hosszú nyakú üvegbe tegyünk pár ág megmosott oregánót, bazsalikomot, és kakukkfüvet, majd két gerezd megtisztított fokhagymát, és öntsük fel olíva olajjal. A végén szórjunk rá néhány szem egész borsot. Zárjuk le és tegyük hűvös, sötét helyre. Nagyon finom sült húsok mellé, vagy tésztákhoz is adhatjuk.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Hasonló termékek
Sárgarépa - "Amszterdam" - 4 g
Középkorai tenyészidejű szabadföldi fajta, korai és másodvetésre is alkalmas. A gyökér hengeres, tompa végű, félhosszú. Főként friss fogyasztásra alkalmas, de későbbi vetéssel tárolható is.
299 Ft
Spenót - "Új-zélandi" - 3 g
A spenóthoz hasonló, 80-120 cm hosszú, elágazó szárú, bokros, melegigényes levélzöldség. Rombusz alakú levelei egész nyáron át hetente, a fagyokig szedhetők.
299 Ft
Tölgylevelű saláta - "Dubacek" - 1 g
Folyamatosan szedhető tölgylevelű tépősaláta!
Szeldelt levelei világoszöld rózsát képeznek. Tavasztól őszig vethető.
Szeldelt levelei világoszöld rózsát képeznek. Tavasztól őszig vethető.
299 Ft
Bébikukorica - "Minigold" - 2 g
Bébikukorica. A csöveket 10-12 cm hosszúságnál szedjük. Savanyúságnak vagy grillezve kiváló.
299 Ft
Retek - "Téli kerek fekete" - 3 g
Őszi termesztésre alkalmas tárolási fajta. Gömbölyű gumója 220-250 g átlagtömegű, fekete héjszínű. Üregesedésre, pudvásodásra nem hajlamos. Jelentős vitaminforrás a téli hónapokban.
299 Ft
Vöröskáposzta - "Rufus" - 2 g
Középkorai fajta, átültetéstől számítva 95-105 nap alatt szedhető. A fej gömbölyű, intenzív sötétlila színű, tömött, repedésre nem hajlamos. Átlagtömege 1,3-2 kg. Friss fogyasztásra kiváló, február végéig tárolható.
299 Ft
Izsóp 1 g
A középkor jellegzetes fűszere, mely napjainkban újra kezd elterjedni. Évelő, kissé kámforos illatú, 40-50 cm magas félcserje. Virágai kékek, rózsaszínűek vagy fehérek.
299 Ft
Paradicsom - "Ace 55 VF" - 0,5 g
Óriás bogyójú. Középkésői házikerti fajta. Óriás, enyhén lapított gömb alakú bogyói 180-220 g-osak. Színe sötétpiros, friss fogyasztásra, befőzésre kiváló.
299 Ft