Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
499 Ft (393 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Termék címkék:
kert rédei vetőmag

Csemegekukorica - "Golden Bantam" - 50 g

499 Ft (393 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: RD120
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 499,00 Ft/db
Friss fogyasztásra!
Népszerű házikerti fajta. Középkorai érésű, közepes csövű, hossza 16-18 cm, szemsorok száma 8. A mag közepes méretű, aranysárga színű, kellemes ízű. A csövek mennyisége és minősége csak megfelelő öntözés mellett lesz jó minőségű. Elsősorban friss fogyasztásra javasoljuk.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Csemegekukorica  (Golden Bantam - 50 g)

Friss fogyasztásra!
Népszerű házikerti fajta. Középkorai érésű, közepes csövű, hossza 16-18 cm, szemsorok száma 8. A mag közepes méretű, aranysárga színű, kellemes ízű. A csövek mennyisége és minősége csak megfelelő öntözés mellett lesz jó minőségű. Elsősorban friss fogyasztásra javasoljuk.

További információk a termékképeinken a tasak elején és hátulján találhatók!

Új és már gyakorlott kertészeknek is bátran ajánljuk témába illő könyveinket. KATT IDE!


A friss csemegekukorica fogyasztásának élményére hívjuk fel a vásárlók figyelmét. A saját magunk által termelt kukorica azért is édesebb, mint a boltban vásárolt, mert a szemekben lévő cukrok azonnal megkezdik a keményítővé alakulást, amint a csöveket letörik.
Tipp: A csövek letörését a kora reggeli időpontban végezzük, mivel ekkor a legmagasabb a kukoricaszemekben a cukortartalom. A fajták csoportosítása: Cukortartalmuk szerint: normálédes, cukortartalom-növelt, szuperédes.
A normálédes fajták közé soroljuk a hagyományos, régóta termesztett fajtákat, (ilyen mint: Spirit F1, Puma F1, Royalty F1, Aranymazsola, Mv Július)
A cukortartalom-növelt fajták tulajdonképpen ugyanolyan édesek, mint a normál fajták, de édes ízüket hosszabb ideig őrzik meg a csövek leszedése után.
A szuperédes fajták szemeinek állománya a másik két típustól eltérő, roppanó jellegű. A legmagasabb cukortartalommal rendelkeznek, keményítőtartalmuk a legalacsonyabb. Minőségüket a másik két fajtatípusnál tovább megőrzik, ezért hosszabb ideig takaríthatók be az optimális állapotban. Leszedett állapotban is tovább megőrzik minőségüket. Ebbe a csoportba tartozik a Golda F1, Rebecca F1, Dessert 73. Ezzel szemben a szuperédes fajták csíranövényei kevésbé életerősek, érzékenyebbek a hidegre, mint a hagyományos fajták, több figyelmet igényelnek a termesztés során, és a vetőmag ára is a legmagasabb. Csak nagyon sekélyen vessük és várjunk vetésükkel, amíg a talaj felmelegszik. A szuperédes fajtákat el is kell választani az ugyanakkor virágzó, hagyományos fajtákétól, mert ha másik fajták egyedei porozzák be, a csövek nem fejlődnek megfelelően. Más kukorica vagy csemegekukorica földektől legalább 120 m legyen az izolációs távolság.
Tipp: a szuperédes csemegekukoricát csak 5-6 percig főzzük a forrástól számítva. Igazi ízét és finom zamatát csak így élvezhetjük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Csemegekukorica - "Gia F1" - 50 szem

Szuperédes!
Középkorai, jó termőképességű holland hibrid.
499 Ft

Csemegekukorica - "Dessert 73" - 50 szem

Szuperédes, középkorai, vírussal szemben ellenálló fajta.
549 Ft

Bébikukorica - "Minigold" - 2 g

Bébikukorica. A csöveket 10-12 cm hosszúságnál szedjük. Savanyúságnak vagy grillezve kiváló.
299 Ft