Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
549 Ft (432 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Termék címkék:
kert rédei vetőmag

Csemegekukorica - "Dessert 73" - 50 szem

549 Ft (432 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: RD119
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 549,00 Ft/db
Szuperédes, középkorai, vírussal szemben ellenálló fajta.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Csemegekukorica  (Dessert Resist 73 - 50 szem)

Szuperédes, középkorai, vírussal szemben ellenálló fajta.

További információk a termékképeinken a tasak elején és hátulján találhatók!

Új és már gyakorlott kertészeknek is bátran ajánljuk témába illő könyveinket. KATT IDE!


A friss csemegekukorica fogyasztásának élményére hívjuk fel a vásárlók figyelmét. A saját magunk által termelt kukorica azért is édesebb, mint a boltban vásárolt, mert a szemekben lévő cukrok azonnal megkezdik a keményítővé alakulást, amint a csöveket letörik.
Tipp: A csövek letörését a kora reggeli időpontban végezzük, mivel ekkor a legmagasabb a kukoricaszemekben a cukortartalom. A fajták csoportosítása: Cukortartalmuk szerint: normálédes, cukortartalom-növelt, szuperédes.
A normálédes fajták közé soroljuk a hagyományos, régóta termesztett fajtákat, (ilyen mint: Spirit F1, Puma F1, Royalty F1, Aranymazsola, Mv Július)
A cukortartalom-növelt fajták tulajdonképpen ugyanolyan édesek, mint a normál fajták, de édes ízüket hosszabb ideig őrzik meg a csövek leszedése után.
A szuperédes fajták szemeinek állománya a másik két típustól eltérő, roppanó jellegű. A legmagasabb cukortartalommal rendelkeznek, keményítőtartalmuk a legalacsonyabb. Minőségüket a másik két fajtatípusnál tovább megőrzik, ezért hosszabb ideig takaríthatók be az optimális állapotban. Leszedett állapotban is tovább megőrzik minőségüket. Ebbe a csoportba tartozik a Golda F1, Rebecca F1, Dessert 73. Ezzel szemben a szuperédes fajták csíranövényei kevésbé életerősek, érzékenyebbek a hidegre, mint a hagyományos fajták, több figyelmet igényelnek a termesztés során, és a vetőmag ára is a legmagasabb. Csak nagyon sekélyen vessük és várjunk vetésükkel, amíg a talaj felmelegszik. A szuperédes fajtákat el is kell választani az ugyanakkor virágzó, hagyományos fajtákétól, mert ha másik fajták egyedei porozzák be, a csövek nem fejlődnek megfelelően. Más kukorica vagy csemegekukorica földektől legalább 120 m legyen az izolációs távolság.
Tipp: a szuperédes csemegekukoricát csak 5-6 percig főzzük a forrástól számítva. Igazi ízét és finom zamatát csak így élvezhetjük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Kertdoktor - Lucerna - 50 g

Jó termőképességű és magas fehérjetartalmú növedéket adó keverék. Termesztése biztonságos, jól bírja a hazai mostohább időjárási viszonyokat, nitrogénszükségletének nagy részét a levegő nitrogénjéből köti meg. Jelentős nitrogént hagy vissza a talajban, gazdag gyökérzetével növeli a talaj szervesanyag-tartalmát, így talajjavító növényként is jelentős a szerepe. Nem hiányozhat kertünk vetésforgójából. Fokozza az utána vetett zöldségek és virágok terméshozamát, és minőségét.
499 Ft

Kertdoktor - Fehérmustár - 50 g

A rövid tenyészidejű mustár igen elterjedt növény. Magja kiváló fűszer. A vetést követően nagyon gyorsan kel. Állománya gátolja a talajeróziót, a bemosódó nitrogént a talajfelszín közelében visszatartja. Kiváló gyomelnyomó hatású növény. Vetés után 2 hónappal érdemes a talajba beforgatni. Ekkor gyökérrendszere is jelentős tömeget képvisel amely 50-70 cm mélységben szövi át a talajt. Jótékony.
499 Ft

Kertdoktor - Kapor - 30 g

Elsősorban fűszernövényként ismerjük, de a biokertekben kiválóan társítható más zöldségnövényekkel. Elűzi a meztelen csigákat és az atkákat. Hagymalégy ellen is hatékony! A kapor kedvezően hat sok zöldségféle fejlődésére. Például kiválóan társítható paradicsommal, uborkával, káposztafélékkel, céklával, salátával és hagymával. Ne ültessük sárgarépa mellé mivel csökkentheti azok terméshozamát.
499 Ft

Kertdoktor - Mézontófű (facélia) - 30 g

Dekoratív kék virágai mellett kitűnő mézelő növény. Nagy zöldhozama és szerteágazó finom gyökérzete következtében kiváló talajjavító és zöldtrágya növény. Termesztésekor a talajban élő fonálférgek, nematódák erősen gyérülnek. Virágzás után a növényállományt kaszáljuk le, mert könnyen pergő magja gyomosít.
499 Ft

Berakóuborka - "Kolumbusz F1" - 2 g

Nagy termőképességű, erőteljes növekedésű, túlnyomóan nővirágú, korai hibrid. Termése ropogós húsú, keseredésmentes, szép, szabályos alakú.
499 Ft

Kertdoktor - Törpe bársonyvirág - 10 g

Sokoldalúan felhasználható dísznövény. Nemcsak dísze a virágágyaknak, de kitűnő kártevő-elhárító a zöldségeskertünkben. Levéltetvek, fonalférgek ellen sikeresen alkalmazzák a biokertészek. A csigák rendkívül kedvelik a bársonyvirágot, így kevésbé fogják károsítani a zöldségnövényeket. Ültessünk bársonyvirágot paradicsom, burgonya, petrezselyem, saláta- és hagymafélék
499 Ft

Chili paprika - "Jalapeno" - 20 szem

Az egyik legismertebb csilipaprika. Cserépben is nevelhető. Elsősorban zölden használják salsa szószokhoz, de savanyúságokban is kiváló. Kezdő chili termesztőknek ajánljuk.
499 Ft

Kertdoktor - Sarkantyúka - 15 g

Egynyári dísznövényként ismerjük, de nagyon sokféleképpen hasznosítják a biokertekben. Jól társítható tökfélékkel, káposztafélékkel, retekkel, paradicsommal és zellerrel. Védi ezeket a növényeket a levéltetvektől, elűzi a káposztafélékről a káposztalepkét és a tripszeket. Gyümölcsfák töve köré vetve távol tartja a vértetveket. Hernyók, csigák, hangyák és pockok elűzésében.
499 Ft