Leírás
Kapor mikrofűszernek
Íz: Friss kapor íze van, nagyon intenzív.
Főbb tápanyagok: A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, vas, foszfor, cink, magnézium, kálium, klorofill, rostok.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
A kapor lassan fejlődik és speciálisabb körülményeket igényel, ezért a klasszikus kenderrostban való mikrozöldség termesztéssel nem érdemes próbálkozni.
Használd helyette a mikrofűszer és bébisaláta termesztéséhez javasolt edényeinket és BIO fűszernövényföldünket, valamint ide kattintva leírást is olvashatsz hozzá.
- Csírázási idő: 7-12 nap
- Aratás (ültetéstől számolva): 4 hét után
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g
- Ültetőközeg: BIO fűszernövényföld vagy kókuszrost
A kapor mikrofűszer tulajdonságai:
A kapor fiatal, friss hajtásait és leveleit mikrozöldségként is felhasználhatjuk. Ilyenkor a magokat jóval sűrűbben kell vetnünk és fiatalabb korában kell elfogyasztanunk a fűszernövényt. Emiatt az íze intenzívebb lesz és tápanyagokban, vitaminokban jóval gazdagabb, valamint sokkal hamarabb ehetjük, mintha megvárnánk a teljes kifejlett állapotát a növénynek.
Ízletes, aromás és egészséges fűszernövény, sokrétű felhasználással. Tartsuk mindig nedvesen a földjét, de ne öntözzük túl! Tegyük minél naposabb helyre akár a házban, akár teraszon tartjuk.
Lassan csíráznak ki a magok a magas illóolaj tartalmuk miatt. Eleinte két hosszúkás sziklevél jelenik meg, majd ezek közepéből fognak a cikk-cakkos rendes levelei kifejlődni és ezzel egyidőben kiterebélyesedik, nagyjából 15-20 cm-es magasságig nő meg. Ekkor érdemes elfogyasztani. Vágjuk le a föld felett 2-3 cm-rel és mossuk meg alaposan.
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám |