Így tartható frissen a csíra és a mikrozöld
Ezúttal egy rövid, de gyakorlatias cikkel készültünk Nektek, ahol bemutatjuk a legjobb módszert arra, hogyan tartsuk meg a zöldjeink frissességét és roppanósságát több mint 1 héten keresztül.
Így tartható frissen akár 10 napig a csíra és a mikrozöld
Ezúttal egy rövid, de gyakorlatias cikkel készültünk Nektek, ahol bemutatjuk a legjobb módszert arra, hogyan tartsuk meg a zöldjeink frissességét és roppanósságát több mint 1 héten keresztül.
Bár a frissen való fogyasztásnál nincsen jobb, belátjuk, hogy olykor szükséges lehet félretenni a hét további részére a csírákat, de még a mikrozöldeket is. Sokan csináljuk azt praktikusságból, hogy előre sokat elkészítünk belőlük, majd csak kényelmesen kivesszük a hűtőből és megesszük, amikor zöldet kívánunk.
Kezdjünk neki azzal, hogy az ideális méretet elért csírákat vagy mikrozöldeket kivesszük a csíráztatóból, vagy learatjuk őket (ha mikrozöldségről beszélünk).
Alaposan öblítsük le tiszta, hideg vízzel. Akár hűtőből kivett vízzel is dolgozhatunk. Terítsük ki a frissen mosott zöldjeinket egy konyharuhára vagy papírtörlőre és alaposan csöpögtessük le őket.
A jól megszárított csírákat és mikrozöldeket tehetjük is dobozokba. Tépjünk 1-1 kocka papírtörlőt. Az egyiket tegyük a doboz aljára és tegyük bele a zöldeket. A másik papírtörlőt pedig ezeknek a tetejére tegyük, majd zárjuk le a dobozt.
(szárításhoz használható zöldségcentrifuga is, tárolásra pedig a vákuumozható dobozok a legjobbak)
A lezárt dobozokat tegyük a hűtőszekrénybe.
Ezzel a módszerrel akár 10 napig is frissen tarthatók zöldségeink.
Ha kifejezetten turmixba szeretnénk tenni a zöldségeket, akkor a szárítást követően a sima hűtő helyett fagyasztóba is tehetjük őket. Ez az egyik legkíméletesebb tartósítási mód, így a tápanyagok nagy része megmarad.
Hannától, egyik legkedvesebb vásárlónktól kaptunk tippeket a cikkhez! Kaptunk tőle fotót is, amin nagyon jól láthatjátok a leírt módszert bemutatva!