Leírás
Fodros kel
A fodros kel csírája élénk színű, markáns ízű és telis-tele van jótékony hatású vegyületekkel!
Íz: A brokkoli mikrozöldséghez hasonló, de jóval markánsabb, már-már mustáros ízű kevesebb csípősséggel.
Főbb tápanyagok: szulforafán, A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, vas, réz, rostok és klorofill.
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 1-2 teáskanál
- Adagolás üvegedénybe: 1-2 evőkanál
- Áztatás: 4-6 óra
- Öblítés: naponta 3-4x
- Elkészül: 5-7 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 50 g
A fodros kel csíra tulajdonságai:
A fodros kel csíráját érdemes az utolsó két napban a csíráztatóval együtt fényre tenni, hogy zöldülni tudjon. A jótékony szulforafán tartalma miatt enyhe szúrós szag jellemzi, fogyasztás előtt és csírázás alatt alaposan, hideg vízzel öblítsük többször.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 50 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám, diófélék és földimogyoró |