Klasszikus – szendvics
Tedd bármilyen szendvicsre feltétként vagy akár csak díszként. Szuperül passzol egy hideg reggelihez vagy vacsorához. A képen, mi borsókrémes kenyérre szórtunk vegyesen brokkoli, rukkola és repce mikrozöldeket. A borsókrémet is nagyon egyszerű elkészíteni és egy tápláló vegán szendvicsfeltét. Csak főzz meg 2 bögre zöldborsót, majd adj hozzá 1 fej nagyobb darabokban lepirított vagy megsütött vöröshagymát, néhány kanál vegán majonézt, egy kevés fehérborsot és sót majd az egészet botturmixold össze, amíg el nem éred a kívánt állagot. Kész is.
Ebédhez – zöldborsós-cukkinis tejszínes tésztára egy kis extraként
Nem csak dísze lehet egy-egy főételnek a mikrozöldség, hanem egy plusz ízt is hozzáadhat, izgalmasabbá teheti azt. Mi brokkoli mikrozölddel szórtuk meg a tésztánkat és így még a reszelt sajt sem hiányzott róla.
A tészta elkészítése: Vágj kis kockákra egy fej vöröshagymát majd pirítsd amíg egy kicsit megbarnul, ezután dobd rá a félkörökre vágott cukkini darabokat és piríts meg azokat is. Ha ez kész mehet rá egy adag zöldborsó, só és bors. Önts rá egy kevés vizet és fedő alatt párold addig, amíg a borsó meg nem puhul. Ezután mehet rá 1 kis doboz növényi tejszín és 1 kis doboz növényi tejföl. 1 evőkanál lisztet egy kistálban keverj ki egy kevés vízzel és ezt is öntsd hozzá a mártáshoz. Néhány perc főzés után el is készült. Bármilyen tésztával tálalhatod, a tetejére pedig mehet a friss mikrozöldség.