Leírás
Dekoratív, fodros levelű tépősaláta. Tavasztól őszig folyamatosan szedhető. Fontos élelmi rost és vitaminforrás. Könnyen emészthető, gazdag ásványi anyagokban is.
A folyamatos utánpótlásért vessük 3 hetente.
Vetés:
A magokat szórjuk el és vékonyan fedjük le földdel. Vessük attól függően sűrűn vagy ritkábban, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. Az ideális tőtávolság 30 cm a kifejlett növénynél, de ha fiatalabban kezdjük szedni a leveleit, akkor elegendő ennél jóval kisebb közöket hagynunk.
Csírázás:
10-14 nap alatt kicsírázik. Ezalatt az idő alatt ne hagyjuk kiszáradni a földjét. Csírázása már 10°C feletti talajban megindul.
Időszakok:
Kora tavasztól-őszig, az első fagyok előtti 2-3 hétig vethető.
Vetéstől számítva 55 nap alatt nő meg.
Betakarítás:
A teljes kifejlődött fejet egyben szedjük. Ha gyökerestől szedjük, akkor télire laza homokba eltehető. Szedést követően alapos hidegvizes mosás majd szárítás után hűtőben tárolható. Fehérítés gyanánt egy tállal lefedhetjük a salátafejet, így zsengébb, roppanósabb és világos lesz. Ezt két héttel szedés előtt tegyük meg.
Hasznos:
Nem hőigényes, de napos helyre tegyük. Vízigényes, földjét tartsuk nedvesen, locsoljuk inkább többször, de kisebb adagokkal.
Javasolt ültetőedény:
Nagy és bébi növényhez egyaránt: Emelt magaságyás | Balkonláda | Balkonláda lábbal |
Kizárólag bébisalátához: Bébisaláta termesztő kicsi | Bébisaláta termesztő nagy
Javasolt föld és tápanyag:
Termőföld és táplálás kategóriánkból a BIO univerzális vagy BIO zöldségföldünket javasoljuk, melyek természetes tápanyaggal dúsítottak. Két hónap után a kiemelkedő és biztosabb termés eléréséhez használjunk zöldségekhez való BIO tápoldatot, BIO táprudat vagy BIO hosszú hatású trágyát, melyek szintén megtalálhatók nálunk.
A balkonon történő zöldségtermesztéssel elláthatjuk magunkat és családunkat a lehető legbiztosabb forrásból származó, friss, olcsó és egészséges élelmiszerrel. A termesztés egyáltalán nem bonyolult. Az alábbi linken található útmutatónk mindenben segíteni fog!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 2 g |