Leírás
Csicseriborsó
A csicseriborsó csírája az egyik legédesebb és leglágyabb, ezért közkedvelt a csírákat kedvelők között.
Íz: Krémes, lágy és enyhén édes ízű.
Főbb tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, C-vitamin és B-vitamin komplex
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 2 evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 2 evőkanál
- Áztatás: 6-8 óra
- Öblítés: naponta 2-3x
- Elkészül: 2-3 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 200 g
Az csicseriborsó csíra tulajdonságai:
A csicseriborsót könnyű csíráztatni. Mindössze 48 óra után már ehető is, de 3 napnál tovább nem is érdemes csíráztatni, mert ilyenkor a legfinomabb. Állaga nagyon lágy, íze kellemes, a magnak nagyon vékony héja van. Ezalatt az idő alatt nem fog nagy hajtást növeszteni, alig fél cm-es méretet érnek majd el. Fény nem szükséges a csírázásához. Kiváló önmagában snacknek is, köretekhez adhatjuk vagy saláta alapanyaga is lehet.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 200 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám |