Leírás
Chili paprika (Habanero narancssárga - 20 szem)
Rendkívül magas kapszaicin tartalmú paprikafajta. 70 cm magasra nő. Bogyói lampion formájúak, vékonyhúsúak, zöldből narancssárgára érnek. Íze rendkívül csípős, gyümölcsös. Szabadföldi és üvegházi nevelésre ajánlott. Lassan fejlődik, ezért meleg és napos helyre van szüksége! Télire vigyük meleg helyre és teleltessük át. Frissen salátába vagy szárítva fogyasszuk. Óvjuk szemünket és használjunk védőkesztyűt, ha megérintjük. Gyermekek elől elzárva tartandó!
További információk a termékképeinken a tasak elején és hátulján találhatók!
Új és már gyakorlott kertészeknek is bátran ajánljuk témába illő könyveinket. KATT IDE!
Chilipaprikák
Chili sorozatunkban rendkívül magas kapszaicin tartalmú paprikafajtákat kínálunk. A chilipaprikák erősségének mérésére fejlesztették ki az SHU indexet, mely a Scooville Heat Unit angol kifejezés rövidítése. Ez egy olyan mérőszám, mely azt mutatja, hogy hányszorosára kellene cukros vízzel hígítani az egységnyi paprika kivonatot ahhoz, hogy már ne érezzük a csípős ízt.
FAJTA
- Habanero narancs: 200.000 300.000
- Habanero piros: 200.000 300.000
- Habanero csokoládé: 200.000 300.000
- Cayenne: 30.000 50.000
- Etna: 14.000 25.000
- Jalapeno: 2.500 8.000
Kezdő chili termesztőknek a Jalapeno és az Etna fajtát ajánljuk. Az egyik legerősebb chilifajta a Habanero, melyet tapasztalt termelőknek kínálunk. Az Etna fajta alacsonyabb növekedésű, ezért cserépben is termeszthető.
Fajtától függetlenül a chilipaprika palántáról termeszthető, mivel növekedése lassú. Meleg- és napfényigényesebb, mint a köztermesztésben lévő fajták. Télire vigyük meleg és világos helyre ahol áttelel és folyamatosan szedhető.