Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
499 Ft (393 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Termék címkék:
kert rédei vetőmag

Chili paprika - "Cayenne" - 20 szem

499 Ft (393 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: RD15
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 499,00 Ft/db
Az egyik legismertebb, magas kapszaicin tartalmú paprikafajta. Bogyói 10-12 cm hosszúak, vékonyak, sötétzöldből élénkpirosra érnek, hegyük kissé meghajlik.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Chili paprika (Cayenne - 20 szem)

Az egyik legismertebb, magas kapszaicin tartalmú paprikafajta. 60-80 cm magasra nő. Bogyói 10-12 cm hosszúak, vékonyak, sötétzöldből élénkpirosra érnek, hegyük kissé meghajlik. Meleg- és napfényigényes. Szabadföldi és üvegházi termesztésre ajánlott, de cserépben is nevelhető. Télire vigyük meleg helyre és teleltessük át. Elsősorban szárítva tartósítják, de savanyúságokban és szószokban is kiváló. Kezdő chili termesztők számára ajánljuk! Óvjuk a szemünket és használjunk védőkesztyűt, ha megérintjük. Gyermekek elől elzárva tartandó!

További információk a termékképeinken a tasak elején és hátulján találhatók!

Új és már gyakorlott kertészeknek is bátran ajánljuk témába illő könyveinket. KATT IDE!


Chilipaprikák

Chili sorozatunkban rendkívül magas kapszaicin tartalmú paprikafajtákat kínálunk. A chilipaprikák erősségének mérésére fejlesztették ki az SHU indexet, mely a Scooville Heat Unit angol kifejezés rövidítése. Ez egy olyan mérőszám, mely azt mutatja, hogy hányszorosára kellene cukros vízzel hígítani az egységnyi paprika kivonatot ahhoz, hogy már ne érezzük a csípős ízt.

FAJTA

  • Habanero narancs: 200.000 – 300.000
  • Habanero piros: 200.000 – 300.000
  • Habanero csokoládé: 200.000 – 300.000
  • Cayenne: 30.000 – 50.000
  • Etna: 14.000 – 25.000
  • Jalapeno: 2.500 – 8.000

Kezdő chili termesztőknek a Jalapeno és az Etna fajtát ajánljuk. Az egyik legerősebb chilifajta a Habanero, melyet tapasztalt termelőknek kínálunk. Az Etna fajta alacsonyabb növekedésű, ezért cserépben is termeszthető.
Fajtától függetlenül a chilipaprika palántáról termeszthető, mivel növekedése lassú. Meleg- és napfényigényesebb, mint a köztermesztésben lévő fajták. Télire vigyük meleg és világos helyre ahol áttelel és folyamatosan szedhető.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Chili paprika - "Jalapeno" - 20 szem

Az egyik legismertebb csilipaprika. Cserépben is nevelhető. Elsősorban zölden használják salsa szószokhoz, de savanyúságokban is kiváló. Kezdő chili termesztőknek ajánljuk.
499 Ft

Chili paprika - "Etna" - 20 szem

Rendkívül dekoratív "Tabasco" típusú chilipaprika, mely cserépben is termeszthető. A bogyók felállók, 3-4 cm hosszúak, sötétzöldből pirosra érnek.
499 Ft

Chili paprika - "Habanero narancssárga" - 20 szem

Rendkívül magas kapszaicin tartalmú paprikafajta. Bogyói lampion formájúak, vékonyhúsúak, zöldből narancssárgára érnek. Íze rendkívül csípős, gyümölcsös.
499 Ft