Leírás
Búza
A búzamagot búzafűnek növesztjük meg, majd a méltán híres búzafűlé készíthető belőle otthon.
Íz: Íze eltérő, olykor inkább kesernyés, olykor édesebb beütése van. Nem mondható kifejezetten jóízűnek, de nem is ezért fogyasztják rengetegen. Ihatjuk egy ízletes turmix összetevőjeként is. Számos búzafűlé juice receptet találhatunk az interneten.
Főbb tápanyagok: klorofill, rostok, fehérjék és aminosavak, A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, kalcium, vas, magnézium, szelén, foszfor
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás: 1 - 1,5 púpos evőkanál / ~15 g (lásd a termékképek között)
- Sötétidő: 2-3 nap
- Aratás (ültetéstől számolva): 6-7 nap után
- Kiszerelés: 1 tasak 500 g, azaz ~30 ültetésre elegendő magot tartalmaz
A búzafű tulajdonságai:
A búzamag nagyon könnyen növeszthető. Búzafű termesztésre használhatjuk. A kb. 1 hét alatt kifejlődött búzafüvet arassuk le és mechanikus vagy elektromos zöldségprés vagy zöldségfacsaró (juicer) segítségével kinyerhetjük belőle az értékes levét, a búzafűlét. Az aratást a gyökerektől 3-4 cm-rel feljebb végezzük el, így a fű újra kihajthat. A búzafű olyan növényi rostokból áll, amely az emberi emésztőrendszer számára feldolgozhatatlan, ezért nem fogyasztjuk közvetlenül a bűzafüvet és ha turmixolással szeretnénk kinyerni a levét, akkor is javasoljuk a rostanyag leszűrését. A pár napos búzacsíra egyébként préselés nélkül is fogyasztható, erről bővebben a csíráztatás kategóriánkban lévő búzamagnál olvashatsz!
A mikrozöldség termesztéséről itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 500 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | Magyarország |
Allergén | glutén |