Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
20.000 Ft értékű vásárlás felett a kiszállítás ingyenes! 20.000 Ft értékű vásárlás felett a kiszállítás ingyenes!
25.000 Ft értékű vásárlás felett értékes ajándékot is választhatsz a kosaradba! 25.000 Ft értékű vásárlás felett értékes ajándékot is választhatsz a kosaradba!

Minden, amit a kenderrost lapról tudni érdemes.

 

A kender: A növény gazdaságilag fontos része a dudvásszára, amely rostokban gazdag. A szár merev, felfelé álló, felülete szőrökkel borított, hosszanti irányban bordázott. Magassága 1,5–3 m. A kender az egyik legősibb ipari növény. Kezdetektől fogva rostjáért, magjáért termesztették. Ruhákat, cipőket, köteleket készítettek a kender rostjaiból. A kender gyomelnyomó, talajlazító hatása miatt jót tesz a szántóföld talajának is. (Forrás: Wikipédia)

 

Kenderrost lap gyártása: Az általunk forgalmazott kenderrost lap Európában, vegyszermentesen termesztett kenderből készült. A lap kizárólag kenderből áll, nincsen benne semmilyen adalékanyag. Készítésekor a kenderszálakat szétválasztják, megtisztítják és tűvel lyukasztják, így 100%-ban biológiailag lebomló ültetőközeg keletkezik.

 

Miért olyan jó a kenderrost szőnyeg? Rendkívül jó nedvszívó, légáteresztő és szigetelő anyag. A kenderrost szálak magas vízvisszatartóképességgel rendelkeznek, így sokáig nedvesen tartják a magokat. Nagyon jól ellenáll a baktérium- és gombafertőzéseknek, valamint a rovaroknak és a kártevőknek is. Teljes mértékben komposztálható, lebomló anyag.

 

Mire használják még? A mikrozöldségek növesztésén kívül számos más tevékenységre is használható. Növeszthetünk benne búzafüvet vagy egyéb más növényeket, melyeknek megfelel a talaj nélküli ültetőközeg. Nagyobb méretben használják gyomok és csigák ellen. Védi a növényt a fagytól és a kiszáradástól. Lassú bomlása közben értékes tápanyagokkal látja el a talajt. Kisállatok alá is tehető alomnak vagy fekvőhelynek.