Leírás
Azukibab
Az azukibab csírája kiemelkedően magas fehérje és rosttartalommal bír. Számos további vitamint és nélkülözhetetlen nyomelemet is tartalmaz.
Íz: Édeskés és egyszerre enyhén keserű. Roppanós textúra jellemzi.
Főbb tápanyagok: fehérje, növényi rostok, foszfor, magnézium, kálium, kalcium, vas, cink, Omega-6, A-vitamin és B-vitamin komplex
A tápanyagok szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól bővebben itt olvashatsz.
- Adagolás csíratálba: 2 evőkanál
- Adagolás üvegedénybe: 2 evőkanál
- Áztatás: 8-12 óra
- Öblítés: naponta 2-3x
- Elkészül: 3-4 nap alatt
- Kiszerelés: 1 tasak 200 g
Az azuki csíra tulajdonságai:
8-12 óra áztatást igényel a vastag külső héja miatt, ezt követően pedig igen hamar, 3-4 nap után már fogyaszthatjuk is! Sőt, ekkor javasoljuk is a fogyasztását, mivel ilyenkor a legfinomabb. Ha tovább csíráztatjuk, akkor keserűbbé és rágóssá válik. Az azukibab csírája nem igényel napfényt, próbáljuk a konyhának egy sötétebb részén csíráztatni. A képen látható apró csírát fog növeszteni mindössze, de ez egyáltalán nem baj! A babot a csírájával együtt ehetjük. A héjban lévő színanyagok a csíráztatás közben megbarníthatják a csírákat, ez teljesen normális.
A csíráztatásról itt olvashatsz.
Sok hasznos bejegyzést találsz blogunkban is.
Rendszeres fényképes és videós tartalmakért kövesd közösségi média oldalainkat.
TikTok
Facebook
Instagram
Termékjellemzők
Kiszerelés | 200 g |
Csomagolás | papír |
Származási hely | EU |
Nyomokban tartalmazhat | glutén, mustár, szezám |