Leírás
Érett magja édességekben kiváló ízt ad. 30-50 cm magas növény. Napos helyet, tápanyagdús talajt igényel. Termése VIII-IX.-ben érik. Vetés: márciusban 20-25 cm-es sortávolságra, 1,5-2 cm mélyen. Vontatottan kel, tartsuk gyommentesen!
A vetőmagok csíraként és mikrozöldségként nem fogyaszthatók!
Termékjellemzők
Kiszerelés | 2 g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Hasonló termékek
Majoranna
A magyar konyha legrégibb fűszere. 30-40 cm magas, dúsan elágazó növény. Vetés: állandó helyére április-májusban, vagy márciusban melegágyba. Kiültetés májusban, 15-20 cm-es sortávolságra. Meleg- és fényigényes növény.
350 Ft
Bazsalikom - Genovese
Zöld, nagylevelű. Egynyári fűszernövény. Mártások, saláták kedvelt fűszere.
350 Ft
Borsfű (csombor)
Az erdélyi konyha ismert fűszere. Borsra emlékeztető illatú fűszernövény. Szára 30-50 cm magas, elágazó. Virága fehér vagy rózsaszín. Vetés: III-IV., 30 cm-es sortávolságra, 1-1,5 cm mélyen.
350 Ft
Bazsalikom - Red Rubin
Piros levelű. Egynyári fűszernövény. Rubinvörös levelei virágágyásokban rendkívül dekoratívak. Mártások, saláták kedvelt fűszere.
350 Ft
Oregánó (szurokfű)
Mediterrán ételek fűszere. 50-60 cm magas, elterülő, szárazságtűrő félcserje. Apró lilásbordó virágai júniustól szeptemberig nyílnak. Vetés: március-áprilisban szabadágyba, 20-25 cm-es sortávolságra. Állandó helyére ősszel ültetjük, 50-60x20-25 cm-es térállásban.
350 Ft
Bazsalikom - Fahéjillatú
Egynyári fűszernövény. Levele olívzöld színű, lila erezettel. Virága rózsaszín. Az egész növény fahéj illatú.
350 Ft
Zamatos turbolya
A francia konyha zöldfűszere. Erősen ánizs illatú, 30-50 cm magas, elágazó szárú növény. Hidegtűrő. Vetés: kora tavasszal vagy késő ősszel, 25x10 cm térállásban. Kelés után 6-7 héttel szedhető. Figyelem: Ne tévessze össze a mérgező foltos bürökkel! (Conium maculatum).
350 Ft